Opnameherhaling (Rerecording)

opnameherhaling (rerecording):

Het proces van het combineren van individuele dialoog, geluidseffecten en muziektracks in hun uiteindelijke vorm – stereo of surround sound.

afbeeldingsresultaat voor opnameherhaling
 

Wat is opnameherhaling?

Een van de laatste stappen voordat een film, televisie-aflevering of advertentie voor het publiek wordt vrijgegeven, is het samenstellen van de soundtrack, een woord dat, in de zin van de industrie, niet alleen verwijst naar muziek, maar naar elk stuk gesynchroniseerde audio, inclusief dialoog en effecten. . Deze taak bij de re-opname mixer, die eerder takes opgenomen en bewerkt audio-elementen-het werk van de   productie van geluidsteam, dialoog editors, foley kunstenaars, geluidseffecten editors,  componisten, muziek editors en muziek toezichthouders samen -en lagen hen, het balanceren van de niveaus zodat het geluid een duidelijk en effectief verhaal vertelt.

afbeeldingsresultaat van microfoon
 

In veel opzichten zijn heropnamemixers de laatste poortwachters waar alle audio doorheen moet in de postproductiecyclus van film, televisie en reclame. Door in twee fasen te werken – een eerste geluidsmix en een eindmix nadat het materiaal aan het publiek is getoond – proberen heropnamemixers om eventuele laatste audioproblemen op te lossen die onder de radar zijn verdwenen. Ze verdoezelen omgevingsgeluiden, cross-fade tussen verschillende tracks, passen reverb- en andere filters toe en passen verschillende audioniveaus aan, allemaal in het streven naar een naadloze audio-ervaring. 

Terwijl de opnameherhaling van mixers hun deel van de technische schadebeperking doet, is hun belangrijkste taak ervoor te zorgen dat het verhaal effectief wordt verteld via het geluid. Dit betekent dat elk stukje audio op de juiste plaats staat, de juiste hoeveelheid aandacht van het publiek vraagt ​​en de esthetische richting van het project als geheel ondersteunt.

https://www.youtube.com/watch?v=69CJFmGEMgg

Oftewel, Opnameherhaling is het opnieuw opnemen van dialogen door acteurs in de opnamestudio. Tijdens de opnames van een film worden samen met de video ook de originele dialogen van die opname opgenomen. Omdat de originele opname zoveel ruis en storing bevat, heeft het geen zin. Dus de artiesten nemen hun dialogen op door de originele opname in een opnamestudio te volgen. Vervolgens worden de opnieuw opgenomen dialogen effectiever gemaakt door foley geluiden en achtergrondmuziek toe te voegen.

Related Articles

Responses