Kamer Toon (Room Tone)

kamer toon (room tone):

Een andere term voor sfeer. Ook wel genoemd presence.

Afbeeldingsresultaat voor Kamer toon
 

Wat is Kamer toon?

Kamer toon is de sfeer of ambiance van een locatie. Het is het geluid van die locatie wanneer er geen directe input is van rekwisieten of mensen.

Room Tone wordt vaak opgenomen tijdens de productie van podcasts, films en andere soortgelijke media. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat het doel is van het opnemen ervan. In wezen is er nooit echte stilte in welke omgeving dan ook (behalve in de ruimte); er is altijd een geluid. In welke omgeving u zich ook bevindt, er is gegarandeerd wat lawaai en niet 100% stilte. Net als in het echte leven mag er nooit echte stilte zijn in een podcast of film, omdat deze delen van volledige stilte als schokkend overkomen.

Voor een audioprofessional betekent kamertoon de subtiele geluiden met een laag volume die in elke kamer aanwezig zijn. Belangrijk is dat de kamertonen niet allemaal hetzelfde zijn – elke kamer heeft zijn eigen unieke geluid.

Kamertoon wordt normaal gesproken opgenomen in elke kamer die in een film wordt gebruikt. Meestal zal de cast aan het einde van het opnemen van een scène enkele ogenblikken stil blijven terwijl de kamertoon wordt opgenomen. Het is wenselijk om de exacte achtergrondruis van de scène te repliceren bij het opnemen van kamertoon. In theorie betekent dit dat alle acteurs nog aanwezig zijn, het licht aan is en de camera aan het rollen is. In werkelijkheid gebeurt dit meestal niet; de acteurs verlaten misschien eerst de scène, de camera is vaak uitgeschakeld, enz.

Kamertoon wordt gebruikt als een geluidsbed om elk nieuw geluid te begeleiden dat in de postproductie aan een scène wordt toegevoegd , bijvoorbeeld opnieuw opgenomen dialogen. Als de nieuwe audio in een aparte studio wordt opgenomen, zou het verschil in achtergrondruis subtiel zijn, maar voldoende verschillend om de continuïteit te ruïneren. Door de kamertoon onder een nieuwe dialoog te plaatsen, voorkom je dat dit gebeurt.

Kamer toon gebruiken

Kamertoon biedt een flexibele achtergrond die gemakkelijk te combineren moet zijn met uw locatie- of productiegeluid om bewerkingen gelijkmatig te maken, niveaus te standaardiseren en een gepolijst, natuurlijk klinkend resultaat te leveren. Het kan ook handig zijn als bron om een ​​achtergrondruisprofiel te definiëren voor de verwerking van ruisonderdrukking. Laten we eens kijken hoe we het daadwerkelijk gebruiken in twee verschillende postproductietaken.

Waarom Kamer toon opnemen?

Productiegeluidsmixers en dialoogeditors zijn bekend met het concept van het vastleggen van de kamerruimtetoon. Deze Kamer toon wordt tijdens de postproductie onder het dialoog spoor verspreid om opnames vanuit verschillende perspectieven of locaties consistent en soepel te laten lijken.

Kamer Toon is ook belangrijk tijdens het opnemen van geluidseffecten; het helpt bij het beheersen van geluidseffecten. Kamer toon helpt bij het creëren van een ruisprofiel. Ruisprofielen worden gebruikt bij het verwijderen van de ruis. Waarom zou je een geluidseffect willen dempen? Vaak worden de doelgeluiden opgevangen met andere ongewenste probleemgeluiden.

 

Oftewel, Kamer toon is een voorbeeld van het natuurlijk voorkomende geluid in de omgeving waarin je opneemt. Zelfs als je niets hoort, kan de microfoon dingen oppikken als ventilatiegeluid, computerventilatoren, verkeer en gezoem van lichten.

 

Related Articles

Responses