Microfoon (Microphone)

Microfoon (microphone):

Een transducer die akoestische energie omzet in elektrische energie. Ook wel genoemd mic.

Afbeeldingsresultaat voor microphone

Wat is een Microfoon?

Een microfoon is een transducer die mechanische geluidsgolven omzet in elektrische energie audiosignalen. Er zijn veel soorten, en ze gebruiken bijna allemaal een diafragma.

Ze zien er heel anders uit dan luidsprekers, dus de meeste mensen realiseren zich nooit hoe vergelijkbaar ze zijn. Als je ons artikel over luidsprekers hebt gelezen , weet je al hoe microfoons werken, want het zijn letterlijk luidsprekers die omgekeerd werken.

afbeelding van microfoon
 

In een luidspreker stroomt elektriciteit in een spoel van metaaldraad gewikkeld rond (of voor) een permanente magneet . Het veranderende patroon van elektriciteit in de spoel creëert een magnetisch veld eromheen dat tegen het veld drukt dat de permanente magneet creëert. Hierdoor beweegt de spoel. De spoel is bevestigd aan een grote platte schijf die een diafragma of kegel wordt genoemd, dus als de spoel beweegt, beweegt het diafragma ook. Het bewegende diafragma duwt lucht heen en weer de kamer in en creëert geluidsgolven die we kunnen horen.

Een microfoon is een apparaat dat geluidstrillingen in de lucht vertaalt in elektronische signalen of deze op een opnamemedium schrijft. Ze maken vele soorten audio opnameapparaten mogelijk voor doeleinden, waaronder allerlei soorten communicatie, evenals muziek- en spraakopname. Vaak zijn ze ontworpen voor een bepaald doel. Een van de belangrijkste overwegingen, afgezien van het type apparaat, is wat er wordt opgenomen. 

 

Oftewel, Een microfoon is een apparaat dat audio opneemt door geluidsgolven om te zetten in een elektrisch signaal. Dit signaal kan worden versterkt als een analoog signaal of kan worden omgezet in een digitaal signaal, dat kan worden verwerkt door een computer of ander digitaal audioapparaat.

Related Articles

Responses