Radiomicrofoon (Radio Microphone)

radiomicrofoon (radio microphone):

Draadloze microfoon.

Afbeeldingsresultaat voor radiomicrofoon
radiomicrofoon (radio microphone)

Wat is een radiomicrofoon?

Een draadloos systeem bij een draadloze microfoon vervangt eigenlijk de kabel die normaal naar een audio of geluidssysteem, of naar je camera, laptop of telefoon, gaat waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt. Hierdoor is een draadloze microfoon dan vaak een stuk gemakkelijker in gebruik voor bijvoorbeeld karaoke, presentatie, zang, toespraken, lesgeven en eigenlijk alles waar je normaal een microfoon met kabel voor gebruikt. Daarnaast worden vele draadloze microfoons ook steeds meer gebruikt voor tal van opnamen. Denk aan podcasts, vlogs, als ASMR microfoon, interviews en ebooken.

Wat is het verschil tussen radiomicrofoons en kabelmicrofoons?

Draadloze microfoons werken bijna hetzelfde als bedrade microfoons. Er is eigenlijk maar één groot verschil tussen de twee: de typische ‘bekabelde’ microfoon heeft een mannelijke XLR-uitgang en vertrouwt op een kabel om zijn signaal naar een microfooningang te dragen, terwijl de draadloze microfoon afhankelijk is van een radiozender om zijn uitgangssignaal uit te zenden. naar een ontvanger voordat ze naar een microfooningang worden gestuurd.

Microfoons met kabels lijken voor de meeste mensen een eenvoudig concept. Ze nemen geluid op en zetten het om in een elektrisch audiosignaal, en het wordt via een kabel naar een mixer of geluidssysteem gestuurd. Draadloze microfoons sturen geluid echter door het niets. Ze doen dit door het geluid om te zetten in radiofrequentie (RF) energie en het van de zender van de microfoon naar de ontvanger van de microfoon te sturen, die het signaal vervolgens weer omzet in audio en het naar een mixer stuurt. Dus technisch gezien is een draadloze microfoon (met een zender) een klein radiostation, en de ontvanger is een radio die kan worden afgestemd op de specifieke frequentie die overeenkomt met de zender.

Voordelen van draadloze microfoons

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van radiomicrofoons. Het belangrijkste voordeel is de mobiliteit die wordt gewonnen. Artiesten, interviewers en sprekers krijgen de vrijheid om op een natuurlijke manier te bewegen, wat zowel de persoon die de microfoon gebruikt als het publiek comfortabeler kan maken. Als u een reversmicrofoon, Countryman of fitnessheadset gebruikt, kan de audiokwaliteit ook veel beter zijn, omdat deze op gelijke afstand van de mond van de spreker blijft, ongeacht hun beweging. Audio drop-offs en feedback kunnen worden verminderd bij het gebruik van deze vormen van draadloze microfoons.

Oftewel, Draadloze microfoons werken bijna hetzelfde als bedrade microfoons. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het gebruik van draadloze microfoons. Het belangrijkste voordeel is de mobiliteit die wordt gewonnen.

Related Articles

Responses