Analoog Opnemen (Analog Recording)

Analoog Opnemen (Analog Recording)

Een analoog opnemen (analog recording) is een opnamemethode waarbij de golfvorm van het opgenomen signaal lijkt op de golfvorm van het oorspronkelijke signaal.

Afbeeldingsresultaat voor Analoog opnemen (analog recording)
Analoog opnemen (analog recording)

Wat is Analoog opnemen (analog recording)?

een methode voor geluidsopname waarbij een ingevoerde audiogolfvorm wordt geconverteerd naar een analoge golfvorm.

Dit verwijst naar het opnemen van analoge signalen zonder die signalen eerst om te zetten in digitale audio . Voor analoge opnames is een analoog opnamemedium nodig, zoals magneetband of cilinders van was of vinyl. Tot de komst van digitale audio waren alle opnames analoge opnames. Toen de compact disc werd geïntroduceerd, begon het digitale opnametijdperk officieel. Tegenwoordig zijn bijna alle opnames digitaal , en zelfs artiesten die om artistieke redenen de voorkeur geven aan analoge opnames, moeten hun muziek uiteindelijk bijna altijd converteren naar digitale audio voor distributie.

Analoge audio is ontstaan ​​tijdens de vroegste technologieën voor geluidsopname . Het proces omvat het gebruik van een microfoon om luchtdruk of geluid om te zetten in elektrische analoge signalen en deze rechtstreeks in te drukken op analoge banden (grote spoelen en cassettes) door middel van magnetisatie of op vinylplaten via de spiraalvormige “groeven”.

 

Verschil tussen Analoog of digitaal opnemen

Als we het signaal van onze geluidsbron, bijvoorbeeld een synthesizer, direct opslaan op een harde schijf, dan zijn we digitaal aan het opnemen.

Als we het signaal, of beter gezegd, de lucht/geluidstrilling van een elektrisch versterkte gitaar opslaan op een magneetband via een microfoon, dan zijn we analoog aan het opnemen.

In andere woorden: er is analogie in de analoge signaaloverdracht. Denk aan het geluid en het elektrische signaal dat een gitaar produceert. Zetten we hier een digitale compressor of limiter tussen, dan zijn we analoog en digitaal aan het opnemen. Een luchtrilling, onversterkt of versterkt via een speaker, noemen we een analoog signaal. En een signaal die wordt omgevormd tot getallen noemen we een digitaal signaal.

 

Oftewel, een analoog opnemen is een een methode voor geluidsopname waarbij een ingevoerde audiogolfvorm wordt geconverteerd naar een analoge golfvorm.

 

Related Articles

Distortion

Wat is Distortion? Muziekproductiesoftware heeft limieten voor hoe hard een audiosignaal kan zijn. Als een audiosignaal deze limieten overschrijdt, vervormt het en produceert een raspend,…

Responses