Wet/Dry

Wat is Wet/Dry?

Wet/Dry geluiden of signalen zijn bekende termen in de audio- of geluidsindustrie. Beide zijn basistypen van geluiden en signalen. Een dry geluid of signaal verwijst naar een geluid of signaal dat geen effecten of enige vorm van wijzigingen heeft. Het is beschouwd als het ruwe, onverwerkte, originele geluid.
Voorbeelden van dry geluiden zijn onbewerkte of directe opnamen van elk geluid. Kwaliteit speelt nog steeds een goede rol bij droog geluid. Een opname moet zo duidelijk en zo dicht mogelijk bij het echte werk zijn om het materiaal voor welk doel dan ook bruikbaar te maken. Een andere belangrijke factor is om het geluid zo dicht mogelijk bij het gewenste of gewenste resultaat van een recorder te brengen. Producten van droge geluiden zijn onbewerkte spraakopnamen zoals acapella-opnamen van spraak, gesprekken en instrumentale opnames.
Bij elke opname is vaak de meeste aandacht besteed aan de microfoon die het geluid vangt wanneer het is geproduceerd. De opnameomgeving is ook een belangrijke factor omdat geluiden de kwaliteit van het geluid en de gewenste uitkomst kunnen verminderen.
wet/dry

Het verschil tussen wet/dry

Dry geluiden / signalen zijn meestal gebruikt als basisgeluiden voor wet geluiden / signalen of geluidseffecten. Veel geluiden kunnen zijn afgeleid van een enkel droog geluid / signaal. Geluidsafleidingen kunnen meestal aangepast zijn, afhankelijk van de gebeurtenis of het gebruik. In het geval van een gebrek aan of geen geschikt geluidseffect, kan een droog geluid / signaal dienen als basis om nieuwe geluiden te creëren.
Wet geluiden of signalen zijn het tegenovergestelde van droge geluiden. Natte geluiden / signalen zijn het soort geluiden dat een proces en wijzigingen ondergaat. Natte geluiden / signalen zijn gecreëerd door een speciaal audio-apparaat te gebruiken. De effecten zijn meestal toegevoegd tijdens het opnemen of terwijl het geluid “gemengd” is.

Wet/dry op effecten

Er zijn veel soorten effecten, maar ze zijn onderverdeeld in drie gebieden. De eerste categorie is dynamisch-gebaseerde effecten die het dynamiekniveau van het geluid veranderen. Voorbeelden zijn: limiters, maximizers en expanders. De tweede categorie is de op frequentie gebaseerde effecten die de frequentie van het signaal / geluid manipuleren. Vervormingen, equalizers en wah-wah zijn voorbeelden van deze categorie.
De laatste categorie is de op tijd gebaseerde effecten die een vertraging omvatten (verdere voorbeelden omvatten reverbs, echo’s, refreinen, fenders) en derivaten.
Natte geluiden / signalen, inclusief geluidseffecten, zijn kunstmatig gemaakte geluiden of signalen die zijn gebruikt voor technische en esthetische doeleinden. Ze kunnen vaak toegepast zijn in media zoals films, televisie- en radioprogramma’s, videogames, live uitvoeringen, animatie en vele anderen.
Natte geluiden / signalen zijn gebaseerd op droge geluiden / signalen.

Kleine samenvatting

  1. Zowel droge als natte geluiden / signalen zijn samen gebruikt om een ​​specifiek en uniek geluid te creëren.
  2. Droge geluidssignalen verwijzen naar de onbewerkte of onverwerkte geluiden die meestal afkomstig zijn van een directe opname. Aan de andere kant verwijzen natte geluiden naar het verwerkte geluid / signaal. Het verwerkte geluid of signaal kan zijn bereikt door een speciaal audioapparaat te gebruiken.
  3. Wet geluiden / signalen zijn afgeleid van droge geluiden / signalen. In dit geval fungeren droge geluiden / signalen als een fundament of bron voor de natte geluiden / signalen. Natte geluiden / signalen zijn beladen met veel of verschillende effecten die geschikt zijn voor de doeleinden van de gebruiker / recorder.
  4. Effecten kunnen worden gegroepeerd in drie categorieën: gebaseerd op dynamiek, op frequentie en op tijd. Ze worden vaak toegevoegd tijdens de opname of op een later tijdstip.
  5. Droge geluiden / signalen kunnen als “natuurlijk” zijn beschouwd, terwijl natte geluiden / signalen als “kunstmatig” kunnen zijn beschouwd, omdat dit laatste een verwerkte activiteit omvat.
  6. Zowel droge als natte geluiden / signalen worden gebruikt voor technische en esthetische doeleinden. Ze worden ook toegepast in vele media zoals films, tv- en radioprogramma’s, enz. Als een toegevoegde verbetering voor het evenement.
  7. Droge geluiden / signalen kunnen een aantal natte geluiden / signalen produceren, afhankelijk van de intentie, creativiteit en originaliteit. Droge geluiden / signalen van hoge kwaliteit zijn vaak gewenst om natte geluiden / signalen van goede kwaliteit te maken.


 
 
 
 

Related Articles

Chorus

Wat is Chorus? Chorus-effect treedt op als verschillende individuele geluiden met een vergelijkbare toonhoogte en timbre op hetzelfde moment spelen. Dit fenomeen doet zich over…

Expander

Expander: Een versterker waarbij het uitgangssignaal dynamisch is Expander Expanders vergroten het verschil in luidheid tussen zachtere en luidere delen van audio, waardoor zachte geluiden…

Responses