Premix

premix:

De fase van het verzachten van de postproductie als dialoog, geluidseffecten en muziek worden voorbereid voor de laatste mix.

Afbeeldingsresultaat voor premix audio
premix

Wat is Premix?

Het mixen van bewerkte geluidselementen (dialoog, muziek of geluidseffecten) zodat de uiteindelijke mix kan worden bereikt met minder werk met betrekking tot niveau, egalisatie, effecten of panning.

Met geluidseffecten en muziek zal er ook een aanzienlijke vermindering van het aantal tracks zijn, zoals door 24 tracks voor te mixen tot een 4-track lcrs-premix. Dialoog-voormenging vermindert vaak niet het aantal tracks dat naar de eindmix gaat, maar kopieert in plaats daarvan gewoon een afgeknipte track met zorgvuldige egalisatie en faderbewegingen.

Zodra alle verschillende ‘groepen’ audio klaar zijn om te worden doorgegeven aan de mixers, worden ze voorgemengd. Dialoog wordt voorgemengd, foley wordt voorgemengd, muziek wordt voorgemengd en andere effecten worden voorgemengd.

De premix behoudt de bedoelingen van de filmmakers, en creëert ook wat bekend staat als Stems. Je hebt een dialoogstam, foley stam, muziekstam en effectenstam. Je kunt ook verschillende dialoogstammen hebben (één voor elke taal) enzovoort.

 Het leidende principe hierachter is ervoor te zorgen dat de geluiden correct zijn gepositioneerd en behandeld, en klaar zijn voor de uiteindelijke mix. Het maakt ook een extra laag van ‘groeperen’ mogelijk.

 

Oftewel, Het is de fase van het verzachten van de postproductie als dialoog, geluidseffecten en muziek worden voorbereid voor de laatste mix.

Related Articles

Mixdown

mixdown: Het punt, meestal in de postproductie, wanneer alle afzonderlijk opgenomen audiotracks zijn gezoet, gepositioneerd en gecombineerd in stereo- of surround-geluid. Een mixdown is het…

Responses