Hoge Frequenties (Treble)

Hoge frequenties (treble):

Frequentiebereik tussen ongeveer 5.000 en 20.000 Hz, de hoogste twee octaven in het hoorbare hersenspectrum.

Afbeeldingsresultaat voor hoge frequenties
Hoge frequenties (treble)

Treble heeft meer betekenissen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. Als het om muziek gaat, is treble het hoogste gedeelte van de noten. Dit zijn frequenties die mensen kunnen horen. Het kan in de muziekgeschriften worden weergegeven als een g-sleutel. Treble-noten kunnen betrekking hebben op veel verschillende instrumenten of stemmen in geschreven muziek. Een g-sleutel kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​sopraan te vertegenwoordigen, of het kan worden gebruikt voor een piccolofluit.

Waar worden hoge frequenties gebruikt?

Hoge frequenties worden ook gebruikt met equalizers op audio-apparaten, zoals een hifi-systeem. Je kunt de hoge tonen verhogen op een hifi-systeem. Dit zal de muziek waarnaar je luistert niet echt veranderen, maar het zal de hoge tonen benadrukken, wat betekent dat de hoge tonen duidelijker zullen zijn. Dit betekent dat het geluid waarnaar je luistert op een audioapparaat luchtiger is.

Dit kan geschikt zijn voor bepaalde genres, zoals klassieke muziek, maar het kan ervoor zorgen dat sommige nummers zwak klinken en weinig kracht hebben. Het kan ook jouw oren beschadigen, want als je de hoge tonen op de hoogste stand zet, worden de hoge frequenties doordringend. Dat kan het plezier uit een liedje halen.

Als je naar een gesproken woord of de radio luistert, kan het een beetje helpen om de hoge tonen naar een veel hoger niveau te brengen. Dat komt omdat het de neiging heeft om het geluid van stemmen veel duidelijker te maken. Als je merkt dat je moeite doet om de stem van een presentator te horen wanneer je naar je favoriete radioshow luistert, kijk dan eens naar de instellingen op je audiosysteem en kijk op welk niveau de hoge tonen zijn ingesteld. Als het te laag is of de bas is te hoog, probeer dan de hoge tonen hoger te zetten. Het kan je helpen het geluid van de stem van de presentator veel duidelijker te horen.

Treble is de hoogste frequentie in het bereik van geluiden die een mens kan horen. Maar geluiden vallen in drie verschillende gebieden. Je ziet ze alle drie op een equalizer. Nu zullen we naar de andere twee kijken, en je kunt zien hoe ze van elkaar verschillen.

Qua aantal heeft treble betrekking op geluiden die tussen 6KHz en 20Khz vallen. In theorie zou het tonen kunnen bevatten die hoger zijn dan 20 KHz, maar mensen kunnen niets horen dat buiten dit bereik ligt, tenzij ze bijzonder gevoelige oren hebben. Hoe ouder je wordt, hoe minder je deze hoge geluiden ook kunt horen.

Related Articles

Responses