Versterker (Amplifier)

Versterker (amplifier):

Een apparaat dat de amplitude van een elektrisch signaal verhoogt.

Afbeeldingsresultaat voor amplifier

Een elektronische versterker is een apparaat dat wordt gebruikt om het vermogen, de stroom of de spanning  van een signaal te verhogen. Ze worden gebruikt in muziekapparatuur, elektronische apparaten zoals televisie- en radio-ontvangers, audioapparatuur en computers om de amplitude van een signaal te vergroten.

Elektronische versterkers zijn apparaten die het signaalvermogen vergroten. Ze worden overal in gebruikt, van radio tot computers.

In de audio wereld heeft elke speaker een nodig om een zwak audio signaal krachtiger en hoorbaar te maken. Het versterkt het zwakke signaal naar de speaker zodat kan het geluid op normaal volume kan worden weergegeven.

Hoe werkt een versterker?

Ze werken door een klein ingangssignaal te verhogen om een ​​groter uitgangssignaal te leveren. Versterkers in audioapparatuur nemen minuscule elektrische signalen op die muzikale frequenties en amplitudes bevatten en vergroten hun kracht. 

Het doet dit door stroom te nemen van een  voeding  en de output te verhogen om overeen te komen met het (relatief lage stroom) ingangssignaal. Dit proces introduceert steevast wat ruis en vervorming  in het signaal; en het proces kan niet 100% efficiënt zijn om de versterking zonder verlies te verhogen, versterkers zullen wat energie verliezen in de vorm van warmte. De ideale amplifier kan worden omschreven als “een rechte draad met versterking“, aangezien de output identiek zou zijn aan de input, alleen groter.

afbeelding van versterker
 

Oftewel, Het is een elektronisch apparaat dat de spanning, stroom of het vermogen van een signaal verhoogt.

Related Articles

Expander

Expander: Een versterker waarbij het uitgangssignaal dynamisch is Expander Expanders vergroten het verschil in luidheid tussen zachtere en luidere delen van audio, waardoor zachte geluiden…

Responses