Promo

Wat is een Promo?:

Een muziekpromo, meestal gewoon een promo genoemd, is een afkorting voor ‘promotionele kopie’. Het is wat de naam suggereert: een kopie van een album dat wordt gebruikt voor promotionele doeleinden. Deze worden vaak voorafgaand aan de release van een album naar de pers en radio gestuurd om recensies of hoorspelen te krijgen, en ze worden ook vaak naar promotors en agenten gestuurd bij het boeken van shows. Kortom, een muziekpromo is het belangrijkste ingrediënt in een promopakket dat vervolgens wordt gebruikt om persverslaggeving op te trommelen, de aandacht van platenlabels te trekken en meer.

Wat is het verschil tussen een promo en een demo?

Pas op dat je promo ‘s niet verward met demo’s . Er zijn bepaalde gevallen waarin een demo als promo wordt gebruikt. Beschouw een promo simpelweg als een afgewerkt product of een definitieve versie van een release, terwijl een demo een ruwe opname is. Demo’s bevatten muziek die op een dag op een album terecht kan komen, maar die ook kan worden gewijzigd voordat er een definitieve versie is.

promo, microfoon
 

Welk soort promotie moet je overwegen?

Er zijn geen vaste regels over welke soort promo het beste is. Een techniek is om te beginnen met de generieke promo’s, aangezien deze de goedkoopste zijn. Je zou kunnen overwegen om bepaalde mensen die de band hebben gesteund te upgraden om promo’s te voltooien met artwork langs de lijn.

Het is waarschijnlijk een goed idee om een ​​aantal verschillende promo-cd’s beschikbaar te hebben. Sterker nog, als je band een website heeft, is het gemakkelijk om promoversies van muziekbestanden zoals mp3’s te uploaden, waar bezoekers naar kunnen luisteren. Maar onthoud dat het maar een promo is; geef niet elke minuut van elk nummer gratis weg. Het idee is om interesse te wekken die uiteindelijk tot verkoop leidt.

Soorten promo’s

Promo’s kunnen verschillende vormen aannemen. Sommige zijn gewoon complete kopieën van een album, artwork en alles, die worden gebruikt voor promotionele doeleinden. Soms krabbelt een label de streepjescode uit om te proberen mensen te ontmoedigen om naar de platenwinkel te gaan en de promo’s te verkopen.

Sommige promo’s zijn complete albums met artwork, maar met cd’s die zijn bedrukt met “promo use only – not for sale” of een andere boodschap om doorverkoop te voorkomen.

Toch bevatten andere promo’s een cd alleen in een plastic hoesje zonder albumhoezen. In het geval van vinylpromo’s kunnen het “witte labels” zijn – generieke persingen van het album met een wit label en een witte hoes.

En promo’s kunnen gewoon zelf gebrande cd’s zijn.

zelf gebrande cd als promo
 

Een belangrijk ding om te overwegen bij het samenstellen van jouw promo: wie krijgt het? Je zult niet altijd de juiste ontvanger kunnen vinden op het label of het tijdschrift dat je hebt, maar dat betekent niet dat je het niet moet proberen. De kans is groter dat je een reactie krijgt als je je promo niet naar buiten gooit en je vingers kruist. Probeer ervoor te zorgen dat er een specifieke persoon aan de ontvangende kant is.

Houd ook bij wat je naar waar en wanneer verzendt. Als je een promo naar een tijdschrift hebt gestuurd en binnen twee weken niets hebt gehoord, is het geen slecht idee om contact op te nemen met de contactpersoon via e-mail of telefoon om er zeker van te zijn dat je promo is ontvangen.

oftewel, Een promo is een promotionele kopie van een opname, anders dan een demo, omdat het meestal een voltooide versie van de opname is. Promo’s kunnen complete kopieën zijn van een album met illustraties of ze kunnen cd’s zijn in kartonnen of plastic hoesjes. En er zijn geen vaste regels over welke soort promo het beste is

 

Related Articles

Responses