Promo Package

Wat is een Promo Package?:

Een promo package is een pakket dat wordt gebruikt om muziek te promoten, waaronder een promo-cd en alle relevante persberichten, één werkblad, foto’s en andere informatie. Ook bekend als een persmap of persmap.

Het hebben van een informatief en professioneel promopakket kan het ding zijn dat je onderscheidt van andere bands, of je nu platenmaatschappijen benaderd, je eigen muziek promoot, een optreden probeert te krijgen, of als je een indie-platenlabel bent die interesse probeert te wekken. De volgende stappen helpen je bij het samenstellen van een promopakket dat op kan tegen elke promocampagne van een duur PR-bedrijf.

Promo package fotoshoot

Kies de muziek

Het doel van je promo package is natuurlijk om jouw muziek te laten horen, dus het kiezen van de muziek die je in het pakket wilt opnemen, vereist enige aandacht. Of je nu de aandacht van een label, een agent, de pers of radiostations probeert te trekken, onthoud dat deze mensen elke dag veel muziek ontvangen. Ze kunnen onmogelijk gaan zitten en naar elk album luisteren van het begin tot eind. Maak een korte demo-cd met je beste twee of drie nummers, bij voorkeur nummer die een sterk begin hebben, zodat ze de luisteraar vangen voordat ze op ‘volgende’ kunnen drukken.

Schrijf de bio

Je promo package moet een korte artiestenbiografie bevatten. Deze stap is waar veel mensen naar zoeken. Probeer daarbij niet overdreven schattig te zijn. De mensen die besluiten om met je samen te werken op basis van je pakket, hebben wat nuttige informatie over jou en je muziek nodig, maar ze hoeven niet te weten welk liedje de favoriet van je moeder is of dat je ‘wist dat je muzikant zou worden de eerste keer dat je een gitaar oppakte.

Promo Package SkillsUni

Schrijf het persbericht

Als je een demo naar een label stuurt of een optreden probeert te krijgen, heb je misschien geen specifiek evenement om te promoten waarvoor een persbericht nodig is. Als je een nieuw album of een tour probeert te promoten, moet je promopakket een persbericht bevatten met de details van het ding dat je probeert te promoten. Dezelfde regels die gelden voor band biografieën, zijn ook van toepassing op persberichten. Houd het kort en voeg nuttige informatie toe. Onthoud dat iemand dat persbericht leest en het gebruikt om iets over je band te schrijven. Geef ze iets om mee te werken.

Maak een perspakket

Als je stapel persknipsels hebt met recensies van een interview met je band, neem ze dan op in je promo package. Als je er meerdere hebt, moet je natuurlijk een aantal keuze maken over wat je kunt verzenden. Ga voor knipsels uit de meest prominente publicaties die je kunt vinden. Bewaar knipsels die je krijgt van alle pers en stuur geen slechte recensies.

Voeg een foto toe

Als je een promo package naar een tijdschrift, website of krant stuurt, zorg er dan voor dat je een kleurenfoto bij je pakket hebt. Een papieren versie van de foto op een schijf met een fotobestand zal even goed werken. Het is veel waarschijnlijker dat de media een foto weergeven als ze deze niet hoeven te achtervolgen, dus als je er een in je pakket opneemt, wordt de kans dat ze daadwerkelijk een foto maken aanzienlijk groter. Stuur altijd een kleurenfoto mee, want veel publicaties vragen om kleurenfoto’s en de anderen kunnen de kleurenfoto altijd in zwart-wit afdrukken. Zorg ervoor dat je de foto-kredietinformatie opneemt.

Maak het persoonlijk

Het toevoegen van een korte, persoonlijke notitie aan elk pakket is een leuke touch, vooral als het pakket gaat naar iemand met wie je in het verleden te maken hebt gehad of naar iemand wiens aandacht je vooral graag wilt hebben. Als je promotiemateriaal hebt, zoals stickers of badges, gooi er dan ook een paar in elk pakket.

Kortom, het hebben van een promo package kan het ding zijn dat jou onderscheidt van de andere bands. Als je een goede promo package kunt maken, met bijvoorbeeld de tips uit de blog hierboven, kun je de aandacht trekken van labels of agents en willen die misschien wel met jou gaan samenwerken.

Related Articles

Responses