Mult

mult:

Afbeeldingsresultaat voor mult

Wat is Mult?Bij deze opnames worden elke invoerapparaten op een aparte track opgenomen. Dit is meer een pro-level methode en is erg handig omdat je effecten kunt toevoegen en tenzij je een mooie sound-chipset hebt of een externe audiomixer / voorversterker, zal dit niet mogelijk zijn. Dit komt meestal door slordige of onvolledige stuurprogramma’s op lagere en geïntegreerde geluidschipsets. Toegewijde geluidskaarten hebben meestal een uitstekende set stuurprogramma’s. Externe mixers zijn iets heel anders, en de meeste fatsoenlijke audioprogramma’s zullen hier zelfstandig goed mee communiceren. Als je echter niet iets hebt dat multitrack-opname ondersteunt, is single-track nog steeds mogelijk en kun je het laten werken.

Opnemen op meerdere sporen is een handige functie voor makers van inhoud die graag beelden van hun livestream opnemen en uploaden naar andere platforms zoals YouTube. Door meerdere audiobronnen op te nemen, heb je de vrijheid om te kiezen welke audiobronnen je in je video wilt opnemen. Sommige videomakers gebruiken bijvoorbeeld graag gameplay-opnames van hun livestream, maar nemen later extra audiocommentaar op. Opnemen met meerdere sporen scheidt desktopaudio en -audio van microfoons in afzonderlijke sporen. Nu kun je specifieke tracks isoleren, waardoor je later meer mogelijkheden hebt voor bewerkingen.

Mult in Apple

Als je meerdere audioapparaten gebruikt om een uitvoerapparaat aan te maken, kun je audio afspelen via meerdere apparaten tegelijk. Als je bijvoorbeeld twee apparaten toevoegt aan een multi-uitvoerapparaat, wordt de audio die naar het masterapparaat wordt gestuurd, ook afgespeeld op alle andere apparaten die deel uitmaken van het multi-uitvoerapparaat.

Oftewel, Bij multitrack-opname wordt elk invoerapparaat op een aparte track opgenomen. Dit is meer een pro-level methode en is erg handig omdat je effecten kunt toevoegen en tenzij je een mooie sound-chipset hebt of een externe audiomixer / voorversterker, zal dit niet mogelijk zijn. Opnemen op meerdere sporen is een handige functie voor makers van inhoud die graag beelden van hun livestream opnemen en uploaden naar andere platforms zoals YouTube.

Related Articles

Mixdown

mixdown: Het punt, meestal in de postproductie, wanneer alle afzonderlijk opgenomen audiotracks zijn gezoet, gepositioneerd en gecombineerd in stereo- of surround-geluid. Een mixdown is het…

DAW

Wat is een DAW? DAW staat voor Digital Audio Workstation. Dit is een type softwareprogramma voor het opnemen, mixen, bewerken en verwerken van digitale audio.…

Responses