Master Fader

master fader:

De fader die het gecombineerde signaalniveau van de afzonderlijke ingangskanalen op een console bestuurt.

De fader die de hoofduitgang (en) van de console bestuurt tijdens het afmixen. In sommige consoles, faders die de uitgangen naar de multitrack-bandrecorder besturen tijdens het opnemen.

Afbeeldingsresultaat voor master fader ableton
master fader

Wat is een Master Fader?

De fader , of soms een stereopaar faders, op een mengtafel die het algehele niveau van de gesommeerde audio uitvoer regelt . In sommige hardware en de meeste softwaremixers kan de masterfader worden geautomatiseerd om fades te regelen die op de mix als geheel moeten worden toegepast. Het is niet ongebruikelijk dat equalizer of dynamica regelende apparaten zoals compressors of limiters op de masterfader worden ingevoegd om het effect op de hele mix toe te passen.

Wat is een Fader?

Een andere naam voor variabele verzwakker, volumeregeling of potentiometer. Een fader werkt net als een standaard potentiometer, alleen in plaats van te draaien, schuift hij langs een recht pad. Faders worden het meest gebruikt op mengpanelen en grafische equalizers, waar het prettig is om zowel een gemakkelijke manier te hebben om het niveau omhoog en omlaag te bewegen, als om een ​​soort grafische weergave te bieden van de relatieve niveaus van veel kanalen (of frequenties in de geval van een EQ). Faders zijn historisch ook op sommige synthesizers gebruikt als controllers voor verschillende parameters. De naam komt van de uitdrukking ‘vervagen’. Toen faders eenmaal tot stand kwamen, werd het voor een ingenieur veel gemakkelijker om een ​​soepele fade-out uit te voeren.

De fader zou je ook wel de volumeknop van het kanaal kunnen noemen. Het is een schuif die bepaalt hoe hard de geluidsbron die op het kanaal is aangesloten uiteindelijk in de mix gaat klinken. De gain en EQ worden per kanaal niet vaak aangepast tijdens een optreden, maar met de faders kan elk lied geschoven worden om een zo mooi mogelijke mix te maken voor dat specifieke lied.

Oftewel, Een Master Fader is de fader die de hoofduitgang (en) van de console bestuurt tijdens het afmixen. In sommige consoles, faders die de uitgangen naar de multitrack-bandrecorder besturen tijdens het opnemen.

Related Articles

Responses