Maskeren (Masking)

Maskeren (masking):

Het verbergen van sommige geluiden door andere geluiden wanneer elk een andere frequentie heeft en ze samen worden gepresenteerd.

Als iemand tegelijkertijd naar een zacht en hard geluid luistert, hoort hij of zij het zachte geluid mogelijk niet. Het zachte geluid wordt gemaskeerd door het harde geluid. Het harde geluid heeft een groter maskeereffect als het zachte geluid binnen hetzelfde frequentiebereik ligt, maar maskering treedt ook op als het zachte geluid buiten het frequentiebereik van het harde geluid valt.

Het maskeren van zachte geluiden is meer uitgesproken bij slechthorenden.

Maskering kan op beide manieren plaatsvinden – vooruit en achteruit, en kan zowel naar boven als naar beneden worden verspreid.

Wanneer het maskerende geluid voorafgaat aan het gemaskeerde geluid, wordt dit voorwaartse maskering genoemd. Wanneer de maskering achterwaarts is, komt het maskerende geluid milli-seconden na het gemaskeerde geluid. Wanneer de maskerende en gemaskeerde geluiden tegelijkertijd komen, is maskering gelijktijdig.

Waarom geluidsmaskering gebruiken?

Geluidsmaskering is een zeer effectieve manier om te voorkomen dat mensen door elkaar worden afgeleid bij het voeren van telefoongesprekken of het voeren van gesprekken in een open ruimte. Het helpt niet alleen om afleiding en verwarring te voorkomen, maar kan ook een betere concentratie en productiviteit stimuleren doordat ongewenste geluiden verdwijnen.

maskeren, masking

Een kantoor zonder Sound Masking heeft meestal een omgevingsgeluidsniveau van minder dan 40 decibel. Een omgevingsniveau wordt bepaald door het geluid dat optreedt als er niemand in de kamer aanwezig is. De spraakniveaus van conversaties zijn meestal in de buurt van 65 decibel, waardoor gesprekken tot op 15 meter afstand worden begrepen en de aandacht voor anderen afleiden. Het toevoegen van maskeren om het omgevingsgeluidsniveau te verhogen tot ongeveer 47 decibel, stopt de lokale conversatie niet, maar beperkt de straal van afleiding tot ongeveer 4 meter.

In een onderzoek werd vastgesteld dat er een bescheiden toename van stress en verminderde motivatie is, veroorzaakt door typische kantoorgeluiden, waaronder spraak. Het gebruik van geluidsmaskering onder controle van de werknemer werd aanbevolen als de meest effectieve manier om deze geluiden te verwijderen.

Om Sound Masking te laten werken, moet het verschil tussen het constante achtergrondniveau en de voorbijgaande niveaus die verband houden met zowel spraak als andere geluiden worden verkleind. Het maskerende geluid zelf mag niet snel veranderen en moet zo betekenisloos mogelijk zijn. Daarom wordt meestal witte of roze ruis gebruikt, die een geluid maakt dat lijkt op een airconditioning.

Hoe kies ik het juiste geluidsmaskeringssysteem?

Als je hebt besloten dat je geluidsmaskering op jouw werkplek nodig heeft, moet je precies vaststellen welk type apparatuur je nodig heeft om ervoor te zorgen dat jouw systeem het meest effectief werkt op basis van de grootte en vorm van de kamer waarin het zal worden geïnstalleerd.

De systeemcapaciteiten moeten ook worden bepaald op basis van het aantal mensen op kantoor. Een systeem met basisgeluidsmaskering is ideaal voor een klein aantal mensen in een bank of winkel.

Het belangrijkste element waarmee je rekening moet houden, is de grootte en de plaatsing van de luidsprekers die de wit / roze ruis zullen veroorzaken. Om er zeker van te zijn dat je de luidsprekers met de juiste tussenruimte hebt geïnstalleerd, is het hanig om een professionele AV-installateur te raadplegen om de locatie te beoordelen en het juiste geluidsmaskeringssysteem voor jouw vereisten te adviseren.

studio, maskeren

oftewel, Maskeren is het verbergen van sommige geluiden door andere geluiden wanneer elk een andere frequentie heeft en ze samen worden gepresenteerd.

Geluidsmaskering is een zeer effectieve manier om te voorkomen dat mensen door elkaar worden afgeleid bij het voeren van telefoongesprekken of het voeren van gesprekken in een open ruimte. Het helpt niet alleen om afleiding en verwarring te voorkomen, maar kan ook een betere concentratie en productiviteit stimuleren doordat ongewenste geluiden verdwijnen.

Related Articles

Expander

Expander: Een versterker waarbij het uitgangssignaal dynamisch is Expander Expanders vergroten het verschil in luidheid tussen zachtere en luidere delen van audio, waardoor zachte geluiden…

Responses