Vaste Frequentie-Equalizer (Fixed Frequency Equalizer)

Vaste frequentie-equalizer (Fixed frequency equalizer):

Een equalizer met verschillende vaste frequenties, meestal gegroepeerd in twee (hoog en laag) of drie (hoog, midden en laag) bereiken van het frequentiespectrum.

Afbeeldingsresultaat voor Vaste Frequentie-Equalizer

Wat is Vaste Frequentie-Equalizer?

Vaste frequentie-equalizers zijn gemakkelijk en je vindt deze vaak op goedkopere / kleinere mixers en ze zijn ontworpen om het geluid op te ruimen in plaats van delicate aanpassingen te maken. Vaste frequentie-equalizers worden op bepaalde frequenties ingesteld je kunt de frequenties waarop Vaste frequency-equalizer werken niet wijzigen . Vaste frequentie-equalizers hebben maar één knop die de gewenste hoeveelheid gain instelt op de frequentie die erop staat aangegeven.

Wat is een Equalizer?

Equalizers hebben gespecialiseerde filters die het volume van gespecificeerde frequenties of een reeks frequenties binnen het audiospectrum beïnvloeden. Het hoorbare frequentiecentrum varieert van 20 Hz tot 20 kHz. Een equalizer kan deze frequenties verzwakken, versterken, verwijderen of ongewijzigd laten. Het veranderen van de frequentie van een geluid of een hele mix zal de toon, het volume en de harmonische samenstelling veranderen.

Oftewel, Een Vaste EQ is een equalizer met verschillende vaste frequenties, meestal gegroepeerd in twee (hoog en laag) of drie (hoog, midden en laag) bereiken van het frequentiespectrum.

Related Articles

Responses