Sound Engineer

wat is een Sound Engineer?:

Een sound engineer is iemand die over het algemeen verantwoordelijk is voor het maken van het geluid voor een show. Er kunnen veel verschillende specifieke rollen zijn voor een geluidstechnicus.

Geluidstechnici spelen een cruciale rol in de muziekindustrie. Iedereen die ooit naar een concert is geweest en onder de indruk is van de helderheid en algehele kwaliteit van de muziek, kan een getalenteerde ingenieur bedanken die dat geluid beheerst.

Sound Engineer SkillsUni

Sound engineer, ook bekend als geluidstechnici , mixen, reproduceren en manipuleren de egalisatie en elektronische effecten van geluid. Ze hoeven niet strikt in muziek te werken. Sommigen ontwerpen en regelen het geluid op conferenties, in theaters en op elke andere locatie die geluidsprojectie voor een publiek vereist.

Door microfoons en geluidsniveaus te regelen, combineren geluidstechnici hun goedgetrainde oren met hun kennis van akoestiek om de beste geluidskwaliteit te produceren voor verschillende doeleinden. Naast de muziekindustrie kunnen sound engineers werken in film, radio, televisie, computerspellen, theater, sportevenementen en bedrijfsevenementen.

Verschillende soorten sound engineers

Het bedienen van een groot mengpaneel tijdens een liveshow om het geluid aan te passen dat het publiek hoort, staat ook bekend als het mixen van het front-of-house geluid, maar het is slechts één aspect van geluidstechniek. Er zijn vier verschillende stappen voor de commerciële productie van een opname, inclusief opnemen, bewerken, mixen en masteren . Als gevolg hiervan zijn er andere soorten geluidstechnici met bepaalde rollen en specialisaties.

Houd er echter rekening mee dat het gebruikelijk is dat al deze rollen op kleinere evenementen en shows door één gezond persoon worden vervuld, omdat een heel team van ingenieurs een luxe is die meestal is gereserveerd voor grote, goed gefinancierde locaties of rondleidingen. Enkele van de andere rollen en titels die sound engineers gemeen hebben, zijn:

  • Monitor geluidstechnici: Dit type ingenieur zorgt voor het geluid dat een band op hun monitoren op het podium hoort. Een bandlid dat iets vraagt ​​in de trant van: “kun je mijn gitaar een beetje zachter zetten?” praat met de geluidstechnicus van de monitor.
  • Systeemingenieurs: zij zorgen voor het opzetten van versterkers, complexe PA-systemen en luidsprekers voor bands en de andere geluidstechnici.
  • Studio geluidstechnici: ze werken in studio’s om hoogwaardige opnames te maken van muziek, spraak en geluidseffecten.
  • Onderzoeks- en ontwikkelingsaudiotechnici: ze vinden nieuwe technologieën, apparatuur en technieken uit om het proces en de kunst van audiotechniek te verbeteren.
  • Draadloze microfooningenieurs: zij zijn verantwoordelijk voor draadloze microfoons tijdens theaterproducties, sportevenementen of bedrijfsevenementen.
  • Ingenieurs voor game-audio-ontwerpers: zij houden zich bezig met geluid voor de ontwikkeling van video- en computerspellen.

Sound Engineer SkillsUni Mixer

Hoe word je een audio-ingenieur?

Geluidstechnici kunnen verschillende achtergronden en educatieve ervaringen hebben. Postsecundaire opleidingen in radio, televisie, muziek, audio, podiumkunsten, omroep of elektrotechniek kunnen allemaal leiden tot een carrière in geluidstechniek. Veel hogescholen en universiteiten bieden specifieke opleidingen aan in audiotechniek en geluidsopname. Vaak hebben geluidstechnici echter geen formele opleiding, maar verwerven ze in plaats daarvan professionele ervaring en vaardigheden op het gebied van audio door middel van uitgebreide praktijkervaring .

Geluidstechnici verdienden vanaf 2018 een gemiddeld jaarsalaris van $ 43.660. Volgens BLS zullen de banen in het veld naar verwachting met 8% groeien voor het decennium dat eindigt in 2028. Dit is beter dan de verwachte groei van 5% voor alle beroepen in dezelfde periode. Een van de genoemde redenen is de trend dat bedrijven hun budgetten verhogen om meer videoconferenties te houden en tegelijkertijd het aantal reizen te verminderen. Er zijn geluidstechnici nodig om de systemen te helpen beheren.

De Society of Broadcast Engineers biedt een examen aan om een ​​gecertificeerde audio-ingenieur (CEA) te worden. Vijf jaar ervaring in het veld is nodig om het examen af ​​te leggen, en het hebben van de certificering kan audio-ingenieurs in sommige omstandigheden aantrekkelijker maken als sollicitanten.

Kortom, Een sound engineer is iemand die over het algemeen verantwoordelijk is voor het maken van het geluid voor een show. Er kunnen veel verschillende specifieke rollen zijn voor een geluidstechnicus. Geluidstechnici spelen een cruciale rol in de muziekindustrie.

Related Articles

Responses