Foldback

foldback:

Het systeem in een meerkanaals-console die het mogelijk maakt om geluid via een koptelefoonmonitor te sturen naar uitvoerders in de studio.

Gerelateerde afbeelding voor Foldback
foldback

Wat is Foldback?

Het houdt in dat een directe audiofeed naar de artiest wordt gestuurd via ofwel naar achteren gerichte luidsprekers die op het podium zijn geplaatst of een set persoonlijke in-ear montors. Zonder deze monitoren horen de artiesten waarschijnlijk een luchtspiegeling van gereflecteerd geluid dat wordt veroorzaakt doordat het front of house-systeem weerkaatst op meerdere oppervlakken binnen een locatie. Sonisch gezien kan dit behoorlijk desoriënterend zijn voor de artiest, waardoor het vaak moeilijk wordt om vitale timing- en pitchvragen op te pikken.

Het idee Foldback is om de artiesten op het podium voldoende geluidskracht te geven zodat ze zichzelf kunnen horen zingen over het geluid van drums, gitaarversterkers, basversterkers en keyboards die allemaal ook van het podium komen. . Om een ​​menselijke stem te laten concurreren met deze versterkte muur van geluid, heb je goede monitorluidsprekers nodig.

Het hebben van een goede monitoropstelling helpt de zanger en om een ​​goede toonhoogte te behouden, aangezien ze zichzelf kunnen horen zingen op een redelijk volume in verhouding tot de andere instrumenten. Het hebben van een slechte monitoropstelling, met veel huilende, piepende feedback, kan de zaken voor de zanger zelfs veel erger maken dan helemaal geen fold-back hebben.

 

Oftewel, Het is een systeem om een ​​of meer afzonderlijke mixen hoorbaar te maken voor muzikanten tijdens het uitvoeren, opnemen en overdubben. Ook wel bekend als een Cue-mix.

Related Articles

Responses