Pan Pot

pan pot:

Een volumeregelaar die het aandeel van geluid naar een punt van links naar rechts verschuift tussen twee uitvoerbussen en dus tussen de twee luidsprekers die nodig zijn voor het weergeven van een stereobeeld. Panpot is een afkorting voor panoramische potentiometer.

Afbeeldingsresultaat voor pan pot
pan pot

Panpotten (afkorting van panoramische potentiometers) worden gebruikt om een ​​signaal naar het linker- of rechterkanaal (of luidsprekers) te sturen, beide kanalen gelijk, of een deel van elk. Pan Pots worden gebruikt om een ​​stereobeeld te creëren bij gebruik van twee of meer luidsprekers.

Pan pot naar links

Als de Pan Pot naar links is gericht, wordt het volledige signaal naar de linker uitgang of luidspreker gestuurd. Het blauwe niveau vertegenwoordigd 100% van het signaal dat naar het linkerkanaal of de luidspreker wordt gestuurd . Het stereobeeld komt direct overeen waardoor het audiosignaal lijkt alsof het vanuit de linker luidspreker of linkerkant van het stereobeeld. 

Pan pot naar rechts

Als de Pan Pot naar rechts is gericht, gebeurt hetzelfde, behalve via het rechterkanaal. Nu wordt het signaal volledig naar het rechterkanaal of luidspreker gestuurd en komt dus van de rechterkant.

Oftewel, Pannen is een goed hulpmiddel bij het mixen. Een volumeregelaar die het aandeel van geluid naar een punt van links naar rechts verschuift tussen twee uitvoerbussen en dus tussen de twee luidsprekers die nodig zijn voor het weergeven van een stereobeeld. Panpot is een afkorting voor panoramische potentiometer.

Related Articles

Panning

Wat is panning? Panning is de verspreiding van een monosignaal naar een stereogeluid of meerkanaals geluidsveld. Dit is cruciaal voor de samenstelling van het stereobeeld.…

Responses