Spaced Miking

spaced miking:

Twee, soms drie, microfoons met een onderlinge afstand van enkele centimeters tot enkele decimeters uit elkaar, afhankelijk van de breedte van de geluidsbron en de akoestiek, voor stereo-opnames.

 

Afbeeldingsresultaat voor spaced miking

 

Wat is Spaced Miking

Spaced Miking is een microfoontechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van twee identieke microfoons die van elkaar gescheiden zijn door enkele voeten (meestal een derde tot de helft van de breedte van een geluidsfase) die rechtstreeks naar een geluidsbron wijzen. Uit elkaar geplaatste paren leveren brede stereobeelden op, maar hebben doorgaans een slechte mono-compatibiliteit.

Door twee microfoons uit elkaar te plaatsen, kan een breed stereobeeld worden bereikt. De ITD’s en IID’s tussen de microfoons zullen aanzienlijk zijn. Deze verschillen kunnen zelfs extreem zijn.

De timingverschillen tussen de microfoons zullen groter zijn dan wat er van nature gebeurt tussen oren die slechts enkele centimeters van elkaar verwijderd zijn. Iets soortgelijks kan gebeuren bij niveauverschillen, afhankelijk van de locatie van de geluidsbron.

Daarom kan de spaced pair miking-techniek worden gebruikt om een ​​onnatuurlijk stereobeeld te creëren. Soms is dit precies wat u nodig heeft.

Definitie van Spaced Miking

We beginnen met het simpele “paar”, wat betekent dat er twee identieke microfoons zijn. Theoretisch zouden twee microfoons met zeer vergelijkbare specificaties (polaire en frequentierespons, gevoeligheid, enz.) Ook goed kunnen werken. Het punt is dat we willen dat beide microfoons hetzelfde reageren op de geluidsdruk in de akoestische omgeving.

De term “spaced” betekent dat de microfoons op afstand van elkaar staan.

Hoe ver uit elkaar? Typisch elke afstand tussen een derde tot de helft van de breedte van een klankbord of akoestische omgeving.

Het op afstand van elkaar plaatsen van de microfoons binnen een voet van elkaar zou in het algemeen worden aangeduid als een bijna samenvallend paar in plaats van een uit elkaar geplaatst paar. Dus elke afstand groter dan een voet zou een uit elkaar geplaatst paar kunnen worden genoemd

Oftewel, De Spaced Pair-techniek (ook bekend als A / B) bestaat uit twee individuele microfoons, die uit elkaar zijn geplaatst om een ​​breed stereobeeld van een instrument of ensemble vast te leggen.

Related Articles

Offmiking

offmiking: Miking techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van microfoons die verder van de geluidsbron zijn verwijderd dan van microfoons om morelbiënder, luchtiger geluid aan de…

Responses