In Het Oor Monitoren (In The Ear Monitoring)

In het oor monitoren (In the ear monitoring):

Met behulp van een kleine koptelefoon om de geluidsmix te voeden met podiumexperten in plaats van podiummonitors.

Afbeeldingsresultaat voor In the ear monitoring

Wat is in het oor monitoren?

Er is een grote kans dat je nu een soort audio-luisterapparaat in je oren hebt. Het kan een paar draadloze oordopjes zijn, zoals Airpods, of een flinke, bedrade hoofdtelefoon. In-ear monitors zijn een heel ander soort audioapparaat. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor professioneel gebruik. Als het op pasvorm aankomt, bevinden ze zich ergens tussen de strakke afdichting van een koptelefoon en het lage profiel van oordopjes.

Ze worden in het oor monitoren genoemd omdat ze in eerste instantie zijn gemaakt voor muzikanten en artiesten om een ​​combinatie van audiobronnen op verschillende plaatsen te ‘monitoren’. Een lid van een band zou bijvoorbeeld een mix van verschillende instrumenten en zang horen die rechtstreeks in zijn of haar IEM zouden komen. Ze werden ook door zangers gebruikt om naar een instrumentaal begeleidingsnummer te luisteren terwijl ze zang opnamen. Kunstenaars en mediapersoneel hebben meestal IEM’s die speciaal zijn aangepast aan de vorm van hun oren.

Tegenwoordig zijn ze voor iedereen beschikbaar. Winkels bieden een breed assortiment aan prijzen, ontwerpen en geluidsprofielen voor elk type luisteraar. Je kunt ze waarschijnlijk vinden in je plaatselijke audiowinkel of muziekwinkel.

Waarom kiezen voor in het oor monitoren?

Het meest opvallende verschil tussen in-ear monitors en andere apparaten is hoe ze eruitzien. Oor monitoren zijn gevormd om op een oor te lijken. Ze worden meestal geleverd met oordopjes van siliconen, schuim of rubber die in de gehoorgang passen. Veel monitoren hebben ook een buigzame of gegoten draad die aan de bovenkant van jouw oor wordt gehaakt.

Omdat ze zo goed in je oren passen, zijn ze vaak zeer comfortabel om gedurende lange tijd te dragen. Hun vorm en de uiteinden blokkeren ook omgevingsgeluid.

Bijna alle modellen hebben afneembare kabels en oordopjes, die uitwisselbaar zijn met andere modellen. Je kunt je kabel vervangen door een gevlochten kabel voor extra duurzaamheid, of erg lange kabels voor live optredens.

In ear monitoring SkillsUni

Het gebruik van een IEM als jouw dagelijkse luisterapparaat voor audio heeft veel voordelen.

Zelfs als je slechts een gemiddelde luisteraar bent, zul je waarschijnlijk een verschil in audiokwaliteit opmerken tussen een normaal paar oordopjes en een in-ear monitor. Meer bas, meer helderheid en een hoger frequentiebereik zijn slechts enkele dingen die je kunt verwachten.

De manier waarop IEM’s naar jouw oor zijn gevormd en de pasvorm van de oordopjes, stellen je ook in staat om een ​​voller geluidsbereik te ervaren.

Veel koptelefoons verhinderen de luchtstroom, waardoor je oren en de omgeving warm en bezweet worden. Over de oren kan ook zwaar zijn. IEM’s zijn lichtgewicht en comfortabel om gedurende langere tijd te dragen. Hoewel in-ear monitoren geen actieve ruisonderdrukking hebben, blokkeren ze wel het meeste lawaai uit de omgeving. Zelfs bij lage volumes is het onwaarschijnlijk dat je iets in jouw omgeving zult horen.

Als je geeft om goede audiokwaliteit en uitstekende ruisonderdrukking, is het geen slecht idee om een ​​paar IEM’s aan te schaffen. Als je de voorkeur geeft aan draadloze oordopjes of audiofiele technologie intimiderend vindt, zijn in-ear monitors misschien niet de beste optie voor jou.

oftewel, In-ears monitoren zijn een heel ander soort audioapparaat. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor professioneel gebruik. Als het op pasvorm aankomt, bevinden ze zich ergens tussen de strakke afdichting van een koptelefoon en het lage profiel van oordopjes. Ze worden in het oor monitoren genoemd omdat ze in eerste instantie zijn gemaakt voor muzikanten en artiesten om een ​​combinatie van audiobronnen op verschillende plaatsen te ‘monitoren’. Een lid van een band zou bijvoorbeeld een mix van verschillende instrumenten en zang horen die rechtstreeks in zijn of haar IEM zouden komen.

Related Articles

Arpeggiator

Wat is een Arpeggiator? Synthesizers zitten vol met functies die ongelooflijk moeilijke namen hebben. Oscillators, ringmodulators, modulatie-envelopes, de lijst gaat maar door. In de meeste gevallen zijn…

Responses