Dubbelen (Doubling)

Dubbelen (doubling):

Het mixen van enigszins vertraagde signalen (15 tot 35 ms) met het originele signaal om een ​​voller, sterker, meer omgevingsgeluid te creëren. Zie ook chorus effect.

Je kunt de intonatie van een akkoord veranderen door de noten te herschikken maar er zijn ook andere manieren om de intonatie aan te passen. Een andere populaire is verdubbeling, waarbij je een van de noten van het akkoord twee keer moet spelen. Je verdubbelt letterlijk het voorkomen van die notitie.

Dit komt vooral veel voor bij het schrijven van vierstemmige muziek (aangezien een akkoorddrieklank in vier regels muziek moet worden opgesplitst) maar kan ook worden gebruikt om de tonaliteit van het akkoord of zijn positie in de toonladder te versterken. Het is iets dat we bijna uitsluitend met drieklanken doen, aangezien septische akkoorden al vier stemmen hebben.

dubbelen, zangeres

Het is het proces van het dupliceren van een vocaal nummer. Een vocale sectie wordt in wezen omgezet in twee, dan worden beide handmatig of automatisch gecombineerd. Net zoals het verdubbelen van gitaartracks bij het mixen van gitaren, kan het verdubbelen van zang de algehele vocale prestaties verbeteren. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

proces van dubbelen

Je kunt het vocale verdubbelingsproces op meer dan een manier benaderen. Elke methode zal een ander resultaat opleveren, dus welke je gebruikt, hangt af van wat voor soort verdubbeling je wilt bereiken.

  • Neem opnieuw op; Een ander vocaal nummer opnemen onder het origineel is tegelijkertijd de eenvoudigste en moeilijkste manier om vocalen te verdubbelen. Het is eenvoudig in termen van het proces. Het enige dat je hoeft te doen, is een andere versie van dezelfde zanglijn opnemen. De moeilijkheid van deze methode ligt in de menselijke fouten.
  • Automatiseer het proces; Als het handmatig opnemen van een dubbel niet lukt, zijn er andere manieren om dit te doen. Een daarvan heet automatisch dubbele tracking. Deze methode vereist slechts een vocale track, hoewel het resulteert in een kunstmatig vocaal verdubbelingseffect
  • Moduleer toonhoogte en tijd; Een derde optie voor het verdubbelen van vocalen combineert handmatige bediening met automatisering. Deze mengtechniek komt meestal na het handmatig verdubbelen van een vocaal nummer.

 

oftewel, dubbelen is het mixen van enigszins vertraagde signalen (15 tot 35 ms) met het originele signaal om een ​​voller, sterker, meer omgevingsgeluid te creëren. Zie ook chorus effect.

Related Articles

Flanging

flanging: Een flanger is een geluidstechnisch effect waarbij aan het bronsignaal een korte echo wordt toegevoegd. De duur van deze echo wordt cyclisch gemoduleerd, doorgaans door een laagfrequente oscillator. Dit resulteert in…

Responses