dBm (Decibel-Milliwatts)

dBm (decibel-milliwatts): 

Een elektrische energiemeting met een vermogen van 1 milliwatt over een belasting van 600ohm.

Afbeeldingsresultaat voor dBm
 

Wat is dB?

Decibel is een standaard die wordt gebruikt om de intensiteit van geluid of het vermogensniveau van een elektrisch signaal te meten door het te vergelijken met een bepaald niveau op een schaal. Het wordt ook gebruikt om een ​​toename of afname van de signaalsterkte weer te geven. De decibelschaal stijgt in machten van tien; elke toename van 10 dB op de schaal staat gelijk aan een 10-voudige toename in intensiteit.

Wat is dBm?

dBm staat voor decibels per milliwatt. Terwijl dB de uitdrukking is van een versterking en dimensieloos is, is de dBm betekenis een concrete meting van het vermogensniveau. Het wordt gebruikt om de signaalsterkte in draad en kabels op radio- en audiofrequenties te definiëren. decibel-milliwatts wordt gemeten is zeer kleine waarden. De formule voor het berekenen van dBm-meting is 10 x log (signaalsterkte per milliwatt). Meting van signaalsterkte is in dBm en is de meest nauwkeurige meting die beschikbaar is.

 

 

De decibel (dB) is een relatieve schaal die wordt gebruikt om het vermogen en de spanningssterkte van elektronische apparatuur weer te geven, zoals signaalversterkers of de draden en kabels die verbinding maken met radio- en audiofrequenties. Omdat de decibel logaritmisch is en dus een dimensieloze eenheid, hanteren we de eenheid dBm, oftewel decibel-milliwatt, als absoluut referentiepunt.

Dit betekent dat vermogen – in ons geval de signaalsterkte – wordt gemeten in verhouding tot één milliwatt, en kan worden berekend als tien keer de log van de signaalsterkte in milliwatt. De dB kwantificeert eenvoudig de verhouding tussen twee waarden, en die waarden worden gemeten in dBm. Dus als de decibel-milliwatts eenmaal is vastgesteld, kun je pas een verandering in decibel (dB) meten.

Het vermogen om zowel grote als kleine waarden in korte vorm uit te drukken, maakt decibel-milliwatts tot de voorkeursmeting in radio-, microgolf- en glasvezelnetwerken. In de wereld van signaalversterkers voor mobiele telefoons vertegenwoordigen decibel-milliwatts-metingen de sterkte van e

en signaal op een bepaalde locatie, evenals de hoeveelheid vermogen die een antenne kan versterken.  

 

Oftewel, dBm staat voor decibels per milliwatt. Het is een elektrische energiemeting met een vermogen van 1 milliwatt over een belasting van 600ohm.

Related Articles

Responses