Bandbreedte (Bandwidth)

bandbreedte (bandwidth):

Het verschil tussen de bovenste en onderste frequentielimieten van een audiocomponent. De bovenste en onderste frequentielimieten van AM-radio zijn 535 en 1.605 kHz; daarom is de bandbreedte van AM-radio 1.070 kHz.

Afbeeldingsresultaat voor bandwidth, bandbreedte

Bandbreedte is de maximale hoeveelheid gegevens die in een bepaalde tijd via een internetverbinding wordt verzonden.

Een internetverbinding met een grotere bandbreedte kan een vast bedrag van data (bijvoorbeeld een video te verplaatsen) veel sneller dan een internetverbinding met een lagere bandbreedte.

Het wordt uitgedrukt in bits per seconde, zoals 60 Mbps of 60 Mb’s om een gegevensoverdracht snelheid van 60 miljoen bit sper seconde te verklaren

Er zijn veel testsites waarop je je internetsnelheid kunt bekijken, dit zijn vaak de beste manier om dat te doen. Hoeveel bandbreedte je nodig hebt hangt af van wat je wilt gaan doen met je internetverbinding. Over het algemeen is een low-end high-speed plan waarschijnlijk prima als je van plan bent niets anders te doen dan facebook en af en toe video’s bekijken.

Afhankelijk van waarvoor je internet gebruikt, kun je mogelijk een officiële bandbreedteaanbeveling krijgen, zodat je precies weet wat je nodig hebt om die service optimaal te gebruiken. Als jouw internet op dit moment bijvoorbeeld soepel werkt, maar je van plan bent om een filmstreamingservice aan de mix toe te voegen, doe dan wat onderzoek op hun website voor de minimale bandbreedte die zij aanbevelen voor storingsvrij streamen.

Bandbreedte vergroten

Er zijn een aantal manieren om het te vergroten en het meeste uit jouw internet en apparaten te halen.

  • Internetabonnement; krijg een hoger Mbps-abonnement als je veel inhoud streamt en thuis meer aangesloten apparaten hebt.
  • Router; start regelmatig opnieuw op om je internetsignaal en verbinding te versterken. Of upgrade naar een tri- of dual-band router voor snellere, hogere frequenties als je meerdere aangesloten apparaten hebt.
  • Bedrade; probeer computers met een ethernet-kabel op jouw router of netwerk aan te sluiten. Directe bedrading helpt bij opstoppingen in de ether en helpt bandbreedte en verbindingsproblemen van andere apparaten te voorkomen.

Verschil tussen de bandbreedte en internetsnelheid

Internetbanbreedte gaat over hoeveel gegevens kunnen worden gedownload of geüpload vanaf jouw computer, terwijl internetsnelheid is hoe snel de gegevens kunnen worden geüpload of gedownload naar jouw computer.

oftewel, bandbreedte is het verschil tussen de bovenste en onderste frequentielimieten van een audiocomponent. De bovenste en onderste frequentielimieten van AM-radio zijn 535 en 1.605 kHz; daarom is de bandbreedte van AM-radio 1.070 kHz.

Related Articles

DVD

DVD: zie digital versatile disc. Wat is een DVD? Staat voor “Digital Versatile Disc”. Het is een soort optische media die wordt gebruikt voor het opslaan…

Responses