DVD

DVD:

zie digital versatile disc.

Afbeeldingsresultaat voor DVD

Wat is een DVD?

Staat voor “Digital Versatile Disc”. Het is een soort optische media die wordt gebruikt voor het opslaan van digitale gegevens. Het is even groot als een cd , maar heeft een grotere opslagcapaciteit . Sommige dvd’s zijn speciaal geformatteerd voor het afspelen van video, terwijl andere verschillende soorten gegevens kunnen bevatten , zoals softwareprogramma’s en computerbestanden.

Het is een afkorting van digital veelzijdige schijf of digitale videoschijf , is een schijf waarop aanzienlijk meer gegevens kunnen worden opgeslagen dan op een standaard cd. Ze worden veel gebruikt voor het opslaan en bekijken van films en andere gegevens.

De komst van de dvd bood een alternatief voor de videoband die wordt gebruikt in VCR (Video Cassette Recorder) en cd-rom die op de pc worden gebruikt, aangezien de dvd een 7 keer grotere hoeveelheid gegevens kan verzamelen dan cd. Het geeft video’s weer met een uitstekende beeldkwaliteit en willekeurige toegang. Een dvd is gemaakt van hetzelfde materiaal als de cd, maar het proces en de lagen zijn verschillend, het wordt van beide kanten gebruikt, zoals twee cd’s die aan elkaar kleven.

Verschil tussen CD en DVD 

Het zijn de optische opnamemedium waarop cd is ontworpen als een audio-opslagformaat, terwijl dvd wordt gebruikt als het universele opslagformaat. De laatstgenoemde technologie-dvd kan gegevens ongeveer 7 keer meer bevatten dan cd en de indelingsefficiëntie is ook 32% groter dan een cd.

Over het algemeen kan op een dvd meer gegevens worden opgeslagen dan op een cd. Een van de redenen hiervoor is dat cd het polycarbonaatsubstraat aan slechts één kant bevat, terwijl het bij dvd’s aan beide kanten aanwezig is.

Related Articles

MDM

MDM: Zie modular digital multitrack recorder. Modulaire digitale multitrack. Een digitale recorder die kan worden gebruikt in combinatie met andere machines van vergelijkbaar formaat om een…

Responses