MIDI Time Code (MTC)

MIDI time code (MTC):

Vertaalt SMPTE-tijdcode in MIDI-berichten waarmee op MlDI gebaseerde apparaten kunnen werken op de SMPTE-tijdreferentie.

gebruikt absolute tijd in zijn berichten (de werkelijke tijd op de klok vanaf het begin van de song of het referentiepunt in uren, minuten, seconden, frames en subframes). Deze gegevens kunnen vervolgens worden vertaald in SMPTE-berichten (het soort synchronisatiegegevens dat wordt gebruikt in film en televisie).

Midi time code
 

Verschil MIDI Clock en MIDI Time Code

MIDI Clock is een maat gestuurde puls (beat) klok. Het bevat opdrachten voor afspelen, stoppen, vooruit en achteruit, evenals tempogegevens. MIDI-klok heeft ook de unieke mogelijkheid om aan tempoveranderingen te zwenken, versnellen of vertragen wanneer deze wordt aangedreven door bijvoorbeeld een tempomap. Een master sequencer zoals Tracktion genereert een MIDI-klok en bestuurt de tempomap. Deze klok wordt vervolgens naar ritmemachines, externe (hardware-gebaseerde) sequencers en andere software gebaseerde synth / sequencer-combo-programma’s gestuurd. Deze apparaten en programma’s profiteren meestal van externe tempo- / maatregeling en daarom kunnen ze vaak MIDI-klok ontvangen.

In tegenstelling tot de maat gestuurde puls van de MIDI-klok, is MIDI-tijdcode (MTC) alleen op tijd gebaseerd op uren, minuten, seconden en frames, niet op maten of tempo. SMPTE is in feite een op tijd gebaseerde klok met een hogere resolutie. Maar MTC is algemeen aanvaard door de audio-industrie en wordt langzaamaan de norm voor tijdcodes.

Oftewel, MIDI time code vertaalt SMPTE-tijdcode in MIDI-berichten waarmee op MlDI gebaseerde apparaten kunnen werken op de SMPTE-tijdreferentie. Gebruikt absolute tijd in zijn berichten (de werkelijke tijd op de klok vanaf het begin van de song of het referentiepunt in uren, minuten, seconden, frames en subframes). Deze gegevens kunnen vervolgens worden vertaald in SMPTE-berichten (het soort synchronisatiegegevens dat wordt gebruikt in film en televisie)

Related Articles

Sampler

Wat is een sampler?: Een sampler is: Een audioapparaat dat een korte geluidsgebeurtenis – zoals een noot of een muzikale uitdrukking – in het computergeheugen opneemt.…

Responses