Longitudinal Time Code

longitudinal time code (LTC):

Een hoogfrequent signaal bestaande uit een stroom pulsen geproduceerd door een tijdcodegenerator die wordt gebruikt voor het coderen van band om bewerking en synchronisatie te vergemakkelijken. Ook gekend als SMPTE t me code.

Longitudinale tijdcode (LTC) is een timingsignaal dat deel uitmaakt van een opname op een audioband. Het wordt opgenomen op een track die in de lengte langs de band loopt, daarom wordt het longitudinaal genoemd.

Wat is Longitudinal time code?

Longitudinal time code is een van de twee tijdcodes die in de jaren zestig door de Society of Motion Picture and Television Engineers ( SMPT ) zijn aangenomen . De andere, zogenaamde verticale intervaltijdcode (VITC), wordt gebruikt bij video-opnamen.

LTC wijst een specifieke tijd in uren, minuten en seconden toe aan verschillende punten op de band. De LTC kan daarom worden gebruikt om een ​​afspeelmachine gesynchroniseerd te houden met een master-tijdbron. Dit kan handig zijn bij uitzendtoepassingen waarbij de programmadelen en tijdschema’s van cruciaal belang zijn. Omdat het timingsignaal in de lengterichting langs de band wordt opgenomen, is het noodzakelijk dat de band in beweging is om het signaal te kunnen lezen.

 LTC is een snel wisselende toon die je opneemt op één track van jouw multitrack-project of op een van de twee audiotracks van een videomachine. LTC is een hoorbaar geluid dat een tijdcodelezer kan interpreteren voor informatie over timinglocaties. LTC is op zichzelf geen muzikaal bruikbaar geluid (je zou de tijdcode niet moeten horen in je uiteindelijke mixdown ), en LTC kan worden toegevoegd nadat alle andere tracks zijn opgenomen. 

Longitudinal time code

Oftewel, Longitudinale tijdcode (LTC) is een timingsignaal dat deel uitmaakt van een opname op een audioband. Het wordt opgenomen op een track die in de lengte langs de band loopt, daarom wordt het longitudinaal genoemd.

 

Related Articles

Insert Editing

insert editing: Bij elektronisch bewerken, invoegen van een segment tussen twee eerder gesynchroniseerde segmenten. Ook worden elektronische bewerkingssegmenten niet in de juiste volgorde gesorteerd. Insert…

Responses