Insert Editing

insert editing:

Bij elektronisch bewerken, invoegen van een segment tussen twee eerder gesynchroniseerde segmenten. Ook worden elektronische bewerkingssegmenten niet in de juiste volgorde gesorteerd.

Insert editing is een methode voor het monteren van een tape door nieuwe video en audio op te nemen of binnen te laten komen over bestaand materiaal, vaak gekleurde balken of zwart op een gestreepte tape. Dit is de meest gebruikelijke methode voor het bewerken van videobanden en is het alternatief voor montage door montage. De bestaande controle track en tijdcode die al op de band zijn opgenomen, blijven ongestoord aangezien alleen de nieuwe video en audio worden ingevoegd, waardoor de kans op enige discontinuïteit in het bewerkte resultaat wordt geminimaliseerd.

Insert editing

Insert editing op de computer

Een van de grote voordelen van insert editing op een computer is de mogelijkheid om niet-lineair te bewerken. Dit betekent dat je jouw film in elke gewenste volgorde kunt bewerken en overal en altijd opnamen kunt toevoegen. Als je ooit op een lineair systeem hebt bewerkt, weet je dat jouw bewerkingsmaster slechts zo goed is als de laatste bewerking. Je kunt niet teruggaan en nog een shot toevoegen aan het begin van je programma en verwachten dat alle andere shots gewoon naar beneden glijden. Dat is onmogelijk als je aan lineaire tape werkt.

Met een computer is het een ander verhaal. Je kunt op elk moment een opname toevoegen aan elk deel van de bewerkte reeks. Je voegt deze nieuwe clip toe aan de reeks terwijl je al de andere clips verder naar beneden op de tijdlijn duwt met de exacte duur van de clip die wordt toegevoegd. Om je voor te stellen hoe invoegmontage werkt, maak een beeld van het nemen van je filmstrip (bewerkte reeks), het knippen op een bepaald frame, die stukken scheiden en een nieuwe clip toevoegen tussen die oude bewerkingspunten.

Related Articles

Responses