Bedrading (Hardwired)

Bedrading (hardwired):

Beschrijving van apparatuur die met elkaar is verbonden. Zie ook patch bay.

Afbeeldingsresultaat van Bedrading
 

Wat is Bedrading?

Bedrading is een functie of apparaat dat fysiek in de computer is ingebouwd in plaats van in de software is geprogrammeerd. Bekabelde functies kunnen niet van de computer worden verwijderd en laten meestal toe dat hardware de werking bestuurt in plaats van software.

  • Voordelen: Muzieksystemen hebben een iets beter geluid en grotere betrouwbaarheid wanneer ze overal in huis bedraad zijn, en het is compatibel met alle merken hardware, inclusief de allerbelangrijkste luidsprekers die in jouw systeem worden gebruikt. Het is ook heel gemakkelijk om jouw bedrade muzieksysteem te integreren met andere huishoudelijke systemen die je mogelijk hebt, zodat ze allemaal centraal kunnen worden bediend. Een bedraad systeem biedt de mogelijkheid om muziek te streamen vanaf een tablet of smartphone, en om een ​​van deze apparaten te gebruiken als controllers voor het systeem.
  • Nadelen: Voor bedrading moeten soms gaten door muren worden geboord, en kabels worden vaak blootgesteld aan het zicht van de kijker of het vermaak van huisdieren. Het is iets duurder dan een draadloze oplossing, omdat er kabels naar verschillende kamers moeten worden geleid.

Wat is patch-bay?

In een eenvoudig antwoord is een patch-bay een apparaat dat alle apparatuur in uw opnamestudio met elkaar verbindt. Als je een kanaalstrip wilt maken zonder het gebruik van een patch-bay, moet je je microfoon rechtstreeks op het achter paneel van je voorversterker aansluiten met een XLR-kabel, uit de voorversterker lopen met een andere XLR in het achter paneel van je voorversterker.

Een EQ, ren van de EQ naar het achter paneel van een compressor en vervolgens naar de ingang van je audio-interface. Dat is zo’n gedoe als je van plan bent dat met elke microfoonlijn te doen. Als je ooit achter een studiorek of werkstation bent geklommen, weet je dat het daar een beetje rommelig kan zijn en dat als je achter het rek moet klimmen voor elke verbinding, zoveel tijd in beslag zou nemen tijdens de opnamesessie.

Aangezien een opnamestudio doorgaans uit meerdere kamers bestaat, zou het erg moeilijk zijn om afzonderlijke kabels van elke isolatiecabine of live kamer naar de controlekamer te leiden. Dus met behulp van een snake of aan de muur gemonteerd ingangspaneel, kunnen alle microfoonlijnen netjes via een enkele kabel de controlekamer binnenkomen en rechtstreeks op de patch-bay worden aangesloten. Je zou dan alle in- en uitgangen van al de outboard-apparatuur, evenals de in- en uitgangen van jouw opname-interface, aansluiten op de patch-bay. Nu kunt je gemakkelijk in en uit alle microfoonlijnen en buitenboordapparatuur gaan via het voorpaneel van de patch-bay.

oftewel, Bedrading is een functie of apparaat dat fysiek in de computer is ingebouwd in plaats van in de software is geprogrammeerd. Bekabelde functies kunnen niet van de computer worden verwijderd en laten meestal toe dat hardware de werking bestuurt in plaats van software.

Related Articles

Arpeggiator

Wat is een Arpeggiator? Synthesizers zitten vol met functies die ongelooflijk moeilijke namen hebben. Oscillators, ringmodulators, modulatie-envelopes, de lijst gaat maar door. In de meeste gevallen zijn…

Responses