Shelving

shelving:

Maximale boost of cut op een bepaalde frequentie die constant blijft op alle punten voorbij die afstand, zodat de responscurve op een plank lijkt.

Afbeeldingsresultaat voor shelving filter
shelving

Wat is een low shelving filter?

Het low-shelf-filter dient hetzelfde doel als het low cut-filter (high-pass), maar op een meer subtiele manier. Het vermindert alleen het volume van geluidssignalen na de ingestelde frequentie met de gewenste hoeveelheid in plaats van ze volledig te verwijderen. Deze afbeelding hieronder verklaart het verschil tussen de werking en die van een laag uitgesneden filter beter. Behalve dat ze worden gebruikt om onnodige frequenties uit te filteren, kunnen planken ook worden gebruikt in de boost-modus om meer van de gewenste frequenties toe te voegen. Daarom zal in dit geval een low-shelf boost de gewenste onderste frequenties met hetzelfde volumeniveau vanaf het instelpunt verhogen.

Wat is een high shelving filter?

Het high-shelf filter doet hetzelfde als het high cut filter (low pass), maar op een subtiele manier als het low shelf. Het kan ook worden gebruikt in de boost-modus om meer van de benodigde hoge tonen toe te voegen.

Oftewel, shelving is de maximale boost of cut op een bepaalde frequentie die constant blijft op alle punten voorbij die afstand, zodat de responscurve op een plank lijkt.

 

Related Articles