IM

IM:

zie intermodulation distortion.

gerelateerde afbeelding van IM

Wat is IM?

Intermodulatievervorming is een van de meest interessante metingen van signaalanalysatoren. Vaak afgekort IMD, het is een belangrijke maatstaf voor lineariteit voor een breed scala aan RF- en microgolfcomponenten. In wezen beschrijft IMD de verhouding (in dB) tussen de kracht van grondtonen en vervormingsproducten van de derde orde.

In tegenstelling tot harmonische vervorming, genereert intermodulatie frequenties die niet harmonisch gerelateerd zijn. Dit maakt ze veel verwerpelijker, omdat de gegenereerde frequenties geen verband houden met de ingangsfrequenties. Het is belangrijk om te begrijpen dat het vervormingsproces (van alle vormen) eenvoudigweg te wijten is aan niet-lineariteit. Het versterkende apparaat ‘genereert’ de nieuwe frequenties niet rechtstreeks, maar ze zijn een onvermijdelijk bijproduct van vervorming. Wanneer de vorm van een golfvorm wordt veranderd, worden de harmonischen en/of andere frequenties gecreëerd door de fysica van golfvormen. Een zuivere sinusgolf heeft geen vervorming en bestaat uit één enkele frequentie – de grondtoon. Vervorming is te wijten aan niet-lineariteit, en dat wijzigt de vorm van de golfvorm.

IM resulteert wanneer twee of meer signalen van verschillende frequenties met elkaar worden gemengd en aanvullende signalen worden gevormd op frequenties die in het algemeen niet op harmonische frequenties van een van beide bronsignalen zijn. Intermodulatie veroorzaakt onechte emissies die kleine tot ernstige interferentie kunnen veroorzaken bij andere bewerkingen op het signaal. Hoewel IMD veel soorten signaalgegevens kan beïnvloeden, concentreert deze definitie zich op geluid. Intermodulatie moet niet worden verward met algemene harmonische vervorming. Intermodulatie creëert specifiek niet-harmonische tonen als gevolg van ongewenste menging van nabije frequenties.

Oftewel, Intermodulatievervorming is een van de meest interessante metingen van signaalanalysatoren. Vaak afgekort IMD, het is een belangrijke maatstaf voor lineariteit voor een breed scala aan RF- en microgolfcomponenten. Het resulteert wanneer twee of meer signalen van verschillende frequenties met elkaar worden gemengd en aanvullende signalen worden gevormd op frequenties die in het algemeen niet op harmonische frequenties van een van beide bronsignalen zijn.

Related Articles

Distortion

Wat is Distortion? Muziekproductiesoftware heeft limieten voor hoe hard een audiosignaal kan zijn. Als een audiosignaal deze limieten overschrijdt, vervormt het en produceert een raspend,…

Responses