Echo

echo:

Geluidsreflecties vertraagd met 35 ms of meer die worden waargenomen als discrete herhalingen van het directe geluid.

Afbeeldingsresultaat voor sound echo
echo

Wat is een echo?

Het is een geluid dat wordt herhaald doordat de geluidsgolven worden teruggekaatst. Geluidsgolven kunnen op gladde en hard objecten worden weerkaatst, harde objecten weerkaatsen op dezelfde manier als een rubberen bal van de grond weerkaatst. Hoewel de richting van het geluid verandert, klinkt de echo hetzelfde als het originele geluid. Ze zijn te horen in kleine ruimtes met harde muren, zoals putten of waar er rondom veel harde oppervlakten zijn, Daarom zijn ze te horen in een kloof, grot of bergketen. Geluiden worden niet altijd weerkaatst, als ze een zacht oppervlakte ontmoeten zoals een kussen, worden ze geabsorbeerd en stuiteren ze niet terug.

Wat is het verschil tussen een delay en een echo?

Er zit niet erg veel verschil tussen de twee. Om een ​​beetje technisch te worden, kun je echo zien als een type of subset van vertraging. Het enige kleine verschil tussen de twee is dat echo in feite een in de tijd verschoven duplicaat van het originele bronsignaal creëert, zodat het klinkt alsof je een echo in de natuur zou horen. Sommige hebben ook de mogelijkheid om nog meer sfeer toe te voegen om het natuurlijke effect te versterken. Dus je hoort een geluid, dan hoor je dat geluid weer iets zachter als het origineel blijft spelen.

Aan de andere kant kan delay hetzelfde echo-effect creëren en nog veel meer. Net als echo creëert het een in de tijd verschoven duplicaat, maar je hebt veel meer variatie en manieren om het te manipuleren. Van omgevingswassingen tot slapback en meer, er zijn talloze soorten delay-effecten die variëren van omgevingsherhalingen tot buitenaardse waanzin. Ze hebben ook de neiging om talrijke bedieningselementen te hebben, zoals die voor verschillende niveaus van verval, complexe herhalingen, meerdere vertragingslijnen en meer.

Echo in de bergen.

oftewel, Echo is geluidsreflecties vertraagd met 35 ms of meer die worden waargenomen als discrete herhalingen van het directe geluid. Het is een geluid dat wordt herhaald doordat de geluidsgolven worden teruggekaatst.

Related Articles

Flanging

flanging: Een flanger is een geluidstechnisch effect waarbij aan het bronsignaal een korte echo wordt toegevoegd. De duur van deze echo wordt cyclisch gemoduleerd, doorgaans door een laagfrequente oscillator. Dit resulteert in…

Responses