Digipack

Wat is een Digipack?:

Een Digipack is een type cd-hoes die eruit ziet als een boek in plaats van een plastic hoesje. De buitenkant is van papier en de cd zit in een lade aan de binnenkant die op het papier is bevestigd.

Afbeeldingsresultaat voor Digipack music
Wat is een Digipack?

Een Digipak heeft dezelfde vorm en grootte als een standaard CD Jewel Case, maar is grotendeels gemaakt van milieuvriendelijk karton! Digipaks verschillen van een cd-hoes of hoesje omdat er een plastic bakje is waarin de schijf vastklikt. Dit zorgt voor een algeheel steviger product.

Verschil tussen een Digipack en een CD doos;

Digipack 

Digipaks bestaan ​​meestal uit een buitenband van karton of karton, met een of meer plastic bakjes die een cd naar binnen kunnen houden. Digipak heeft veel meer vouwen aan de binnenkant dan een cd-doosje en sommige digipaks kunnen meerdere cd’s bevatten. Omdat er meer kanten aan zijn, hebben de kunstenaars meer vrijheid om er meer dingen op te zetten. Sommige muzikanten houden bijvoorbeeld van songteksten of een persoonlijk bedankbriefje voor het kopen van het album. Bij cd-hoesjes is dit niet altijd mogelijk vanwege ruimtegebrek. Digipaks zullen vanwege hun materiaal minder snel breken in vergelijking met het cd-doosje.

CD doosje

Een cd-doosje is behoorlijk anders, de cd is een stuk veiliger en heeft een zeer stevige grip. Dus waar u het cd-doosje ook plaatst, de positie ervan blijft exact hetzelfde. CD’s zijn gemakkelijker in massa te produceren en kunnen daarom soms goedkoper zijn dan digipaks. De meeste CD-doosjes van Jewel zijn ontworpen om een ​​boekje in te dragen, maar ook om inzetstukken voor panelen te hebben. Deze kunnen worden gebruikt om albumillustraties, songteksten, foto’s, bedankbriefjes, berichten, biografie en andere soortgelijke elementen weer te geven, vergelijkbaar met wat artiesten op hun digipaks doen. 

Oftewel, De CD DigiPack is een modern, stijlvol alternatief voor de standaard Jewel case . CD Digipacks zijn een op maat gemaakte kaartverpakking die een of meer CD’s kan bevatten die op hun plaats worden gehouden met plastic bakjes die in de digipack worden gelijmd.

Related Articles

DVD

DVD: zie digital versatile disc. Wat is een DVD? Staat voor “Digital Versatile Disc”. Het is een soort optische media die wordt gebruikt voor het opslaan…

Responses