Inline Console

inline console:

Een console waarin de input-, output- en monitorfuncties van een kanaal inline zijn geplaatst en zich bevinden in een enkele input / output (1/0) module. Zie ook splitsection console and input/output (1/0) module.

Afbeeldingsresultaat voor inline console
inline console

Wat is een Inline console?

Mengconsoles hebben traditioneel een  gesplitst of inline  bewakingsontwerp. Een gesplitste console heeft een aantal ingangskanalen en heeft een apart monitormixpaneel elders op het bedieningsoppervlak. Het onderscheid tussen de kanalen en de monitoren is heel duidelijk en duidelijk – gemakkelijk te begrijpen voor een nieuwkomer.

Gesplitste monitoringconsoles hebben ook  groepsfaders . De groepen – vaak ten onrechte subgroepen genoemd – zijn de uitgangen naar de multitrack recorder. Je kunt verschillende kanalen in één groep mixen en deze op één track opnemen. De groepsfader regelt het algehele niveau dat naar die track gaat. Een inline console in vergelijking bevat multitrack-monitoring in de kanaalstrips. Elke kanaalstrip heeft dus zowel een ingang signaalpad als een monitorsignaalpad. 

Een inline mixer betekent dat er twee paden per kanaal zijn. In een opnameomgeving kan een in-line mixer bijvoorbeeld hetzelfde kanaal gebruiken om geluid van en naar een digitaal audiowerkstation (DAW) te verzenden en te ontvangen.

Oftewel, Het is een console waarin de input-, output- en monitorfuncties van een kanaal inline zijn geplaatst en zich bevinden in een enkele input / output (1/0) module. Een inline mixer betekent dat er twee paden per kanaal zijn. In een opnameomgeving kan een in-line mixer bijvoorbeeld hetzelfde kanaal gebruiken om geluid van en naar een digitaal audiowerkstation (DAW) te verzenden en te ontvangen.

Related Articles

Responses