BENNO
[Keuzemenu]

Keuze onderdeel groep 7&8

In Benno worden kinderen uitgenodigd in de wondere wereld van de bodemdieren, waar rust, plezier en troost te vinden zijn. Kijken naar bodemdieren kan een tegengif zijn. Voor een druk thuis, een drukke wereld en een druk hoofd. Mona en Taco worstelen met deze drukte. Hun ouders maken veel en hard ruzie – de kinderen staan machteloos aan de zijlijn.

Hun machteloosheid is voedingsbodem voor giftige gevoelens. Mona en Taco zijn geen onschuldige personages – ze doen veel waar ze niet trots op zijn. In Benno wordt ingezoomd op hun gevoelens. Wat kunnen we als mensen leren van bodemdieren? Van de traagheid van de slak? Van hoe mieren zich organiseren? Van de vijf harten van de pendelworm? Deze dieren staan niet aan de zijlijn: gezamenlijk zorgen ze ervoor dat de grond vruchtbaar blijft.

Als hun ouders de bodemdieren in de tuin met gif willen uitroeien, vinden Mona en Taco een gezamenlijk doel. De stilte tussen hen wordt verbroken, de machteloosheid opgelost. Samen trekken ze ten strijde tegen de vernietiging van de wereld onder hun voeten. Een zangeres en slagwerker wekken met muziek de bodemdieren tot leven en nemen de kinderen mee in de bewogen binnenwereld van Taco en Mona.

Hallo! Ik ben Lotte,
als je vragen hebt over het programma van Waadzinnig kun je me die altijd stellen.