Hoofdstuk 1 of 0
In Progress

Keuzemenu: Noord Nederlands Orkest, Pieter Roelf jeugdconcert

Concert voor Rafiq [Keuzemenu]

Keuze onderdeel groep 7&8 | Groep 7&8 | Muziek

Concert voor Rafiq is een interactief kinderconcert op basis van de muziek van de eerste symfonie van Mahler. Alles wat normaal niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel! Zingen, dansen, een regenkoor maken, drummen op je lichaam. Samen met het NNO en verteller Eric Robillard zijn de kinderen onderdeel van het concert.

Dit concert gaat over de negenjarige Saidah uit een land hier ver vandaan. Dan raast opeens de oorlog als een storm over het land en ze moet alleen vluchten. Als talisman krijgt Saidah van haar ouders een lied mee. Na een lange reis komt ze aan in een land waar de mensen pindakaas eten en waar het vaak waait. Zal zij haar ouders terugvinden?

Eric Robillard  studeerde Schoolmuziek en Klassiek Slagwerk. Daarna speelde hij bij symfonieorkesten, ensembles, wereldmuziek- en theatergroepen. Bij theatraal slagwerkgroep Percossa komt de theatrale en muzikale veelzijdigheid van Eric tot zijn recht. Naast slagwerk spelen in de ruimste zin van het woord, componeert, acteert en presenteert hij.

Hallo! Ik ben Lotte,
als je vragen hebt over het programma van Waadzinnig kun je me die altijd stellen.